Нині чорнило каракатиці стали широко застосовувати в кулінарії як натуральний харчовий барвник і приправу, що надає стравам дивовижного чорного кольору і неповторного «морського», солонуватого смаку.
Чорнило каракатиці, як і саме м'ясо молюска, містить низку макро- і мікроелементів, вітамінів, набір амінокислот, що сприяють поліпшенню обміну речовин, зниженню рівня холестерину, мають протизапальну дію.
Чорнило каракатиці - це дуже популярний інгредієнт у середземноморській та адріатичній кухні. Чорнило використовують для приготування різотто, паельї, спагеті.
У деяких ресторанах подають дивовижний чорний хліб, приготований із додаванням чорнила. На основі чорнила каракатиці створюють соуси, що вирізняються яскравим, специфічним смаком. Чорнило каракатиці не поєднується з м'ясом, винятком є куряче філе в паельї. Страви з чорнилом не подають до пива, але вони ідеальні в поєднанні з білими сухими і напівсухими винами.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Іспанія |
Вага | 500 г |
Термін придатності | 24 |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | Паста |
- Ціна: 800 ₴