Майонези
Японська кухня популярна у всьому світі. Оригінальні соуси, підливи, заправки, майонез використовуються для приготування багатьох страв. Улюблені суші, роли та сашимі завжди подають з оригінальним соусом, майонезом, васабі і імбиром. Одним з цих оригінальних соусів є Японський майонез, відомий як Тамаго-но-моно. Він ідеальний як заправка для закусок, салатів і основних страв не тільки в Японській кухні, але і в багатьох кухнях світу.
Головною відмінною рисою Японського майонезу є його легкість, ніжність, тонка текстура, злегка кислуватий смак, до його заслуг можна віднести його низьку калорійність.
Майонез універсальний в застосуванні. Його використовують в якості соусів до риби, овочів він чудово поєднується з водоростями, а також його використовують навіть в деяких десерти та коктейлі.
Додаючи до майонезу васабі або соєвий соус можна досягти нових відчуттів, змінити гостроту, смак, колір, в результаті ви отримуєте відмінну неповторну заправку, яку Японці люблять подавати до холодної локшині Удон і Соба і куди без заправки для салатів.
Состав майонеза Тамаго-но-моно несколько отличается от европейского, готовят его из яичных желтков, пасты Мисо, соевого масла, рисового уксуса, специй и кожуры Японского лимона Юзу, растущий только в Японии. Каждый повар может дополнять его своим компонентами, которые держат в секрете, и на упаковке их просто нет, поэтому повторить настоящий Японский майонез в домашних условиях просто невозможно. В интернет-магазинах можно встретить два вида Японского майонеза Kewpie і Kenko.